Bardzo często używam mleka roślinnego... lubię jego delikatność.
Unikam produktów gotowych - mnóstwo w nich olei i cukrów, które są naprawdę zbędne.
Najprostsze jakie przygotowałam to mleko owsiane - z płatków... było też samo kokosowe - to moje ulubione. Często używam mieszanego.
Gotowe.
Unikam produktów gotowych - mnóstwo w nich olei i cukrów, które są naprawdę zbędne.
Najprostsze jakie przygotowałam to mleko owsiane - z płatków... było też samo kokosowe - to moje ulubione. Często używam mieszanego.
- miarkę płatków owsianych i połowę miarki wiórków kokosowych zalewam 4 miarkami gorącej wody - odstawiam na noc do lodówki
- po nocy wszystko dokładnie blenduję i przecedzam przez gazę na sitku
- z masy na gazie zrobię maseczkę a do masy mlecznej dodaję - w zależności od gęstości - 2-3 miarki zimnej wody (dla uzyskania pożądanej konsystencji)
Gotowe.
Komentarze
Prześlij komentarz