szukałam inspiracji na smaczną kolację i znalazłam :)
rola główna przypadła Gruszce, Grejpfrutowi i Gorgonzoli :)
składniki:
mieszanka sałat albo jeden ulubiony gatunek
gruszka
grejpfrut rubionowy
kawałek sera gorgonzola - użyłam pikantnego, ale może być dowolny twardy ser pleśniowy
awokado
pestki dyni
dressing:
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki soku z cytryny
łyżeczka musztardy Dijon
łyżeczka miodu
kilka kropel octu balsamicznego - można pominąć
sól i świeżo mielony pieprz
Sałatę układamy na talerzu.
Składniki dressingu shake'ujemy w słoiczku do uzyskania konsystencji emulsji i odstawiamy.
Gruszkę i grejpfruta obieramy ze
skórki i kroimy na kawałki. Awokado kroimy w cienkie plastry. Ser w drobne kawałki.
Pestki dyni podgrzewamy na suchej patelni.
Gruszkę, grejpfruta, awokado układamy na sałacie i skrapiamy dressingiem.
następnie układamy ser a wierzch sałatki posypujemy uprażonymi pestkami dyni.
Smacznego!
Gruszkę, grejpfruta, awokado układamy na sałacie i skrapiamy dressingiem.
następnie układamy ser a wierzch sałatki posypujemy uprażonymi pestkami dyni.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz