Już od jakiegoś czasu chodziła mi po głowie lekka sałatka.
Wypróbowałam połączenie awokado i łososia - wyszło pysznie!
Koniecznie spróbujcie!
składniki - 2 porcje:
- 200g łososia wędzonego
- dojrzałe awokado
- garść orzechów włoskich
- roszponka lub mieszanka roszponki z rukolą w ilości wg uznania
- świeżo mielony pieprz
na dressing:
- 2 łyżki soku wyciśniętego z pomarańczy lub mandarynki
- 1 łyżka soku z cytryny
- 3 łyżki oliwy z oliwek u mnie Gran Fruttato (bardzo delikatna)
Orzechy siekamy na drobniejsze kawałki i podgrzewamy na suchej patelni, wysypujemy na sałatkę.
Całość skrapiamy dressingiem, możemy też użyć pieprzu wg uznania.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz